Waarover gaat dit akkoord ?

Dit akkoord gaat over twee zaken

1/ thuiswerk regelen binnen Colruyt Group voor kaderleden

2/ onze manier van verloning regelen door het afschaffen van de tijdsregistratie en het gelijktrekken van de wekelijkse arbeidsduur voor kaderleden naar 38u binnen Colruyt Group

Deze twee onderwerpen worden door de directie aan elkaar gekoppeld. We hadden dit liever anders gezien maar dit was voor de directie nu eenmaal het onderwerp van de onderhandeling en een duidelijke beleidskeuze van het bedrijf. Dat waren dan ook de kaarten waarmee we moesten spelen en daar gingen we dan ook mee aan de slag. We hebben de noodzaak van TOP herhaaldelijk in vraag gesteld en meermaals over gediscussieerd maar dit bleef zonder gevolg.

Op een bepaald moment zijn de onderhandelingen op hun einde gekomen omdat de grenzen in de onderhandelingsmarge bereikt werden. Als dat gevoel er is dan moet je als sociale partner beslissingen nemen.

Meestal neem je die beslissingen in onderhandelingsdossiers als fractie op basis van het mandaat dat je krijgt tijdens de sociale verkiezingen. Als afgevaardigde vertegenwoordig je immers die mensen die zich uitspreken voor de ene of ander vakbond.

In het akkoord dat op tafel lag zijn we erin geslaagd om de mensen rechtstreeks te bevragen. Historisch want nooit eerder werd er toelating gegeven om het systeem van Colruyt Group hiervoor te gebruiken. De regie lag volledig in handen van ACV-puls en ACLVB en dit werd verwezenlijkt op een zeer korte tijd.

Een extraatje !!!Wist je van de stookoliecheque/propaan ?